Ha vrienden! - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Paul Akker - WaarBenJij.nu Ha vrienden! - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Paul Akker - WaarBenJij.nu

Ha vrienden!

Door: Paul

Blijf op de hoogte en volg Paul

03 Oktober 2007 | Panama, Panama-stad

Jajaja tijd voor eindelijk een nieuw verhaaltje op mn blog! Eigenlijk wou ik gister al wat typen maar dat kwam er uiteindelijk toch niet meer van. Eens even kijken, waar kan ik beginnen... Damn de vorige keer dat ik heb geschreven was het 19 september, nu is het 2 oktober, voor jullie ondertussen al 3 oktober, ik ben erg falend bezig geweest met het bijhouden van mn blog! Oeff 19 september, wat heb ik daarna nog allemaal gedaan? Aah ja ik weet het al!
De vorige keer dat ik een berichtje plaatste zei ik dat ik naar de bios ging he. Goed daar komt het. Ik ging dus naar de bios met een meisje dat ik de vrijdag ervoor in de discotheek had ontmoet. We gingen naar de film ´Hairspray´, omdat dr broer had gezegd dattie leuk was. Nog nooit in mn leven heb ik zo´n kutfilm gezien! Irritante liedjes en irritante personages alom! Maargoed daar gaat het niet om. Ehm de bios was erg gezellig en daarna hebben we elkaar nog een paar keer ontmoet enzovoort enzovoort. Langzamerhand kregen we verkering en zodoende heb ik dus een Panameese vriendin. Die vrijdag die erop volgde ging zij met een groep van ons mee naar een discotheek, die overigens best wel redelijk vet was, en de zaterdag ging ik met haar mee naar een feestje van een vriendin van haar die jarig was. ´t Feestje was supervet! Buiten het huis stond keihard de radio open, voor op straat stonden 4 auto´s met hun achterklep open en een dikke stereo'installatie erin, iedereen drinken op straat! Ja dat was een geslaagd feestje, gratis seco, abuelo, bier en bacardi (ullgggg;)) voor iedereen. Later op de avond werd er een piñata tevoorschijngehaald die kapotgeslagen moest worden. Ik dacht altijd dat die dingen in de winkel gevuld werden met snoep en zo verkocht werden, dus ik keek wel raar op toen er behalve snoep ook strings en condooms uit de piñata vielen. Pas later hoorde ik dat je de vulling er zelf in moet stoppen.
De eerste vrijdag dat ik Veronica (zo heet ze) had ontmoet, had ik gezegd dat ik 20 was. Heheh ja leugenaar ik weet het foei foei foei! He ja wist ik veel dat we iets serieus zouden krijgen. Nja in elk geval zij is dus 21. Tsjah, na 2 weken moest ik dan toch wel vertellen dat ik 18 ben he, want ze hoeft maar 1x in mn portemonnee te kijken en ze ziet al mijn identiteitsbewijzen met mn geboortedatum. Afgelopen vrijdag vroeg ze me zo ¨zijn wij nou vriend en vriendin?¨. Dus ik ¨Ehh nou ja eh kijk uhmm ik eh moet je wat vertellen, ik ben 18¨. En zij keihard lachen! Ze vond het serieus heel grappig en totaal niet erg dat ik iets anders gezegt had. Ze zei dat ze het wel een goede grap vond, en dat het nu te laat was om het nu nog uit te maken om zoiets want ze was te verlieft op mij. Aight, heb ik dat ff goed voor elkaar he!

De rest van de week heb ik gechillt op de universiteit en een beetje rondgehangen. Tegenwoordig als een les mij te vroeg begint skip ik um gewoon, vaak als ik op school ben dan komt de leraar nieteens opdagen, dus fok hun lekker, dan kom ik ook niet! Ik ga niet anderhalf uur lang wachten om 7 uur sochtends tot de leraar eindelijk komt opdagen.
Op de universiteit zijn op zich wel leuke mensen, maar raar genoeg heb ik er nog niet veel contact mee. In mijn klas zitten vernamelijk alternative meisjes die opzich wel willen praten met ons, maar ze lullen zo snel dat we ze niet verstaan. We volgen daarom nu de richtlijnen van de quequesi regel. Dat houdt in dat we twee keer ´Que?´ vragen en als we het dan nog niet snappen dat we dan gewoon ´Si!´ zeggen. Meestal pakt dat wel goed uit. Alhoewel, hehehe laatst had een van die meisjes een jonge kitten mee naar school genomen in dr tas en we zaten een beetje te praten enzo. Toen verstond ik dat ze zei ¨Hou je van animals?¨ Quequesi! Ik dacht ja animals, dieren, daar hou ik wel van. Maar nee, ik had het fout. Ze vroeg of ik van animé hield, jeweetwel, die tekenfilm series als dragonball z. Toen ik eenmaal ja had gezegd begon ze te praten over een feest dat binnenkort in Panama was en dat het zo leuk was en dat ik ook moest komen en dat je dan als je favoriete Animé figurant verkleed moest komen. Dat iedereen dan scenes gaat naspelen. No Fokking Way dat ik me ga verkleden als een één of andere Goku! Maar wel erg aardig dat aanbood dat ik mocht komen. Nu moet ik er nog vanaf zien te komen.
Ook loopt er een vreemde gast bij ons op school rond, Abdiel. Hij is zo fan van ons en loopt ons overal achterna, wij noemen hem Abdebiel. Volgens mij en Hannes issie echt niet goed bij zn hoofd. Hij loopt altijd in de buurt van de Kunstafdeling terwijl hij zelf les heeft bij de Theaterafdeling. Een meisje dat ik ken vertelde me dat ze ook een tijdje hebben gehad dat hij telkens achter haar en haar vriendinnen aan liep. Dan zat hij bij hun in de les en vroeg hen allerlei dingen. Dat doet hij bij ons dus ook. Laatst heeft hij 3 uur lang naast me gezeten en vragen gestelt of we ook koeien, alcohol, muziek, water, mooie meisjes, zee, rijst, kip, fruit, computers, playstations, radioos en noem maar op in Nederland hebben. Na drie uur was ik hem zo zat! Gelukkig kwam toen dat meisje eraan en heb ik de rest van de tijd Abdiel genegeerd en een beetje met haar gepraat. Vervolgens hebben we heel moeilijk moeten doen om hem af te schudden in de universiteit en zijn we gaan lunchen, eindelijk rust! Maargoed de volgende dag liep hij weer net zo hard achter me aan te hollen met dezelfde vragen als de dag ervoor. Als hij nou onthield wat we zeiden dan was het wel enigszins ok, maar nu wordt het wel irritant. ´t Enige leuke is om hem dingen in het Nederlands te leren zeggen en dan de verkeerde betekenis te geven. Erg flauw en lullig ik weet het, maar het is zo grappig, je kan het je niet voorstellen! Ik lig elke keer weer dubbel van het lachen omdat Hannes zulke droge dingen bedenkt!

Maandag tot en met woensdag heb ik niet zoveel gedaan eigenlijk, beetje de dingen van normaal, uni, gym, etc. Donderdag gingen we naar een discotheek, Buzz. Ik werd opgehaald door een vriend van Vlad, franklin, en samen namen we een taxi naar daarzo. Vlad moest eerst naar de universiteit en zou daarna ook komen. Toen we daar waren waren we de eerste en hadden nog geen zin om naar binnen te gaan, dus kochten we 2 biertjes bij de supermarkt en hebben we die daarbuiten opgedronken. Toen zagen we opeens Simon, een duitser die ik daar heb leren kennen, verschijnen en gingen we maar naar binnen in Buzz. Na een tijdje kwam Vlad ook en daarna ook wat andere meisjes die we kenden.
Ik stond op een gegeven moment een beetje met een ober daarzo te praten waar ik vandaan kom en dat soort dingen. Vraagt ik opeens of ik zin heb ik cocaïne! Want de meeste buitenlanders houden wel van een beetje cocaïne... No gracias! Later zei simon dat ik wat verder had moeten vragen omdat het op zich wel interessant is om te weten hoeveel je nou voor cocaine moet betalen in zo´n club. He de volgende keer dan maar.

Zaterdag ben ik wezen shoppen met Valentin, en dat was zo leuk! We hadden nu eens een auto omdat Melina (mn oudere zus die al lang niet meer thuis woont) op vakantie was naar belize en we mochten haar auto gebruiken. We gingen een beetje rondhobbelen in verschillende supermarkten, en daar op de alcohol afdeling heb je allerlei mensen staan waarbij je wat kan proeven. So we did. Lekker aan de wijn, wodka, rum en dat spul dat naar koffie smaakt, he verdorie ik kan niet op de naam komen. Dat was best gezellig en ik heb voor het eerst echt veel met haar gelachen. Als we dan voorbij schoolmeisjes in uniform reden zei ze tegen mij ´he zeg eens Hola Guapa tegen ze´! Vond ze geweldig!
´s Avonds ben ik met Vlad en zn vrienden naar Bennigans gegaan, een bar op de avenida balboa waar je uitzihct heb op de zee. Het was daar Oktoberfest met allerlei activiteiten. Wedstrijden bier drinken, voor mannen en vrouwen, armpje drukken terwijl je een biertje moet atten, en ondertussen liepen er allemaal vrolijke heidi´s rond in de bar. Een duits meisje dat ik hier ken hadgewonnen bij de dames met bier atten. De vrouwen moesten 1 liter bier atten, en de mannen in eerste instantie ook 1 liter, maar in de finale nog een liter. Er werd dan opok veel gekotst op het podium. Ik heb niet meegedaan want ik wou mn kleren een beetje schoonhouden. Na Bennigans zijn we naar Unplugged gegaan, een bar waar ze voornamelijk rock muziek draaien en ook een lifeband hadden, ook leuk en gezellig uiteraard.
Zondag zouden we eigenlijk naar het strand gaan, maar dat ging natuurlijk niet meer door, voor de zoveelste keer. Om een uur of 3 zijn we naar het huis van Franlin gegaan en hebben we daar een beetje gechillt, vervolgens hebben we met nog een paar maten boodschappen gedaan bij de supermarkt want we gingen een barbeque houden bij ons thuis. We hadden zoveel vlees gekocht, niet normaal! Toen we uit de supermarkt kwamen regende het als een dolle en ik dacht dus dat de bbq niet meer dooging. Maar nee we hielden nog gewoon een bbq onder de onderkapping bij ons. Lekker veel rook en alles maar wel heel vet. Ik hgeb me totaal volgevreten aan vlees omdat dit eindelijk mn kans was lekker vlees te eten. Valentina is niet zo´n goede kok en ondertussen begint kip ook wel mn neus uit te komen. Dus dit was echt mn kans. Hoe hard ik ook mn best heb gedaan, het vlees is niet opgekomen.
´s Avonds was ik ff naar de wc gegaan en toen ik wou doortrekken brak het hendeltje af, kut! Dus ik naar Vlad en zegt hij om me een hart onderde riem te steken ¨Ooh fok, you have to repair this as fast as possible cause mom is going to be soo fucking pissed!¨ Juist dat was duidelijke taal. De volgende dag had ik dus maar lekker een dagje vrij genomen van school om eens goed de wcte onderzoeken. Na lekker te hebben uitgeslapen ben ik met de gebroken onderdelen naar een winkel gegaan, heb daar nieuwe gekocht en heb het allemaal gerepareerd. Precies op het moment dat ik klaar was kwam mn moeder thuis, is dat ff geluk hebben! Tot nu toe heeft ze nog niks doorgehad dus dat is mooi.

Vandaag ben ik na de universiteit met Lukas naar de gym gegaan. Daar had ik per ongeuk een apparaat gemold (ja het gaat lekker hier in Panama) en we probeerden dat te repareren maar uiteindelijk zaten we helemaal onder het zwarte smout toen we weggingen heheh. Niet voor herhaling vatbaar!
Morgenmiddag ga ik waarschijnlijk paintballen ergens in een winkelcentrum, ik weet alleen nog niet hoelaat, wat we moeten meenemen, hoeveel het kost, wie er nog meer komen. Eigenlijk ´t enige wat ik weet is dat we gaan paintballen, daarbij stopt het. Maar ik moet ff kijken of ik daar morgen wel zin in heb, en anders ga ik niet.

Goooeed, ik heb mn verhaaltje voor van de keer wel weergedaan denk ik. Tjek in elk geval mn foto´s ff op mn site, er staan weer een stel nieuwe bij van bennigans, uitgaan, veronica en de bbq.

@Matthijs; we gaan spaans praten als een dolle als ik terug ben!
@Peter; de cervezas komen eraan
@Quinten; heheh de afwas gebeurd hier ook maar eens in de zoveel tijd;)
@Suzanne; Baarn? Waar is dat? Just kiddin, leuk dat je reageert!
@Pien; Pas op met de alcohol, daar groei je niet meer van!
@Brendan; ;)
@Nico; Yeaah die pancakes zijn het meest bekeken op mn fotosite!
@Leonie; En leiden is dat een beetje chill? Kkom er volgend jaar ook!
@Herm; Nu al wel aant vliegen?
@Everyone; supertof dat je allemaal op mn verhaaltjes reageren!

Los Groetoooos,
Paul

• 03 Oktober 2007 - 08:20

Yvonne:

PAUL! dat spul heet AMARETTO!! Hoe kun je dat vergeten hahaha je breekt mn hart:P Nouu ik vind je verhaaltjes echt lachen! Iets spannender dan hier bij mij in Amsterdam ;) Nouu heel veel plezier nog en geen dingen doen die ik ook niet zou doen he;)

Xxx Je NATK mattie

• 03 Oktober 2007 - 09:55

Judith:

Peultje!
    Eindelijk je verhaaltje.. daar heb ik nou 1 volle dag op zitten wachten. Geen beloftes meer doen als je ze niet na kan komen he ;)
    Super dat je het steeds meer naar je zin krijgt! Straks wil je niet meer weg :( ;)
    En inderdaad.. zoals yvonne zei, het is amaretto.. DUH :p
    Pff.. ik maak het hier trouwens elke avond weer te laat lijkt het ... stort binnekort volledig in haha..
    Maar oke... ik laat je weer met rust... je zal nog wel slapen :p
    Liefs! Judith

• 03 Oktober 2007 - 14:16

Herman:

Nou nou paul het is weer een heel boekwerk dat je geschreven hebt:P.
    En nee ben nog niet aan het vliegen, ben ook nog helemaal nog niet begonnen met school. 18 okt beginnen bij mij de lessen en 12 okt begint de introductie. Dus nog anderhalf weekje wachten en dan ga ik naar school:P

grtzz

• 03 Oktober 2007 - 14:45

Leonie:

Kom je volgend jaar naar Leiden?! Gezellig!! :D jaa het is hier leuk hoor! Vandaag is t Leids Ontzet, dus kermis, markt, drank, dj's alles is er ;) haha
    Kijk er naar uit je volgende blog te lezen!
    liefs(K)

• 03 Oktober 2007 - 14:56

Suzanne:

Maak serieus een boek van je verhaaltjes, echt heel leuk geschreven:D;)
    nog heel veel plezier, have fun;)(of is dit dubbelop..)
    laterr, xxx, Suzanne

• 03 Oktober 2007 - 16:18

G:

hahahaha kk lekker wijf ouwe!
    daar kan je wel op surfen. briccceee de playerrrr
    ik stuur je mijn verhalen! :)

• 06 Oktober 2007 - 18:43

Paul:

Nee sorry dames, het was Baileys.
    You failed!;)

• 06 Oktober 2007 - 21:02

Pien:

Hey lieve Paul!
    Zozo, ik heb eindelijk even tijd om te reageren! Wat een leuk verhaal weer, ik geniet er echt van! Ik ga zodadelijk je foto's s ff bekijken, want ik ben erg benieuwd naar Veronica! :D En ach, ik ben toch al gestopt met groeien, dus die alcohol kan dat toch niet meer schaden ;) In Wageningen word ik er trouwens ook steeds op aangesproken (dat ik zo klein ben dan hè) haha. Verder werk ik eigenlijk (te) goed aan het molesteren van mijn hersencellen, maarja: je bent maar één keer in je leven student hè! Aan dat studentenleven zit ook een keerzijde, namelijk je studie. En dan eigenlijk je tentamens. Die heb ik dus volgende week. Na 6 weken feesten hoop ik dat ik ze haal (altijd positief blijven hè :S) Dusja, ik heb het nog steeds supersupersuper naar mijn zin! Ik weet niet precies wanneer je terugkomt, maar anders moet je maar s langskomen aan t einde van het jaar! (in de zomer zijn nog hertentamens, dus waarschijnlijk zit ik dan wel in Wageningen 8-))
    Ik kijk uit naar je volgende verhaaltje!
    Liefs Pien

• 10 Oktober 2007 - 02:37

Fearita Mexicana:

Hola guapo!!

Claro que ya hablo español.. Estoy en Mexico!
    Aaa que bien que me escribiste este mensaje.. Esta bien largo!!
    Ok nu weer in het Nederlands want ik heb eigenlijk geen idee hoe het met jouw Spaans gaat ?? .. Ik weet wel zeker dat het in Costa Rica ook zo groots is met dat carnaval want vrienden uit Costa Rica hebben het er ook altijd over.. Schijnt nogal een beetje een big thing te zijn hea??
    Y siii claro que nos vamos a ver en la montañas, como dijimos, quiero verte?
    Maar wat zou je vriendinnetje daar van vinden?
    Hehe inderdaad beetje koud.. Warm me please ! The Best Excuse To Be Close To Someone)
    Dit weekend naar Tuxtla ja, echt wel zin in, even lekker zonder de familie op stap met de AFS groep da´s wel vet. En ik heb veel contact met een vrijwilliger die ik in Mexico Stad heb leren kennen maar ze woont in Tuxtla en zij heeft nu geregeld dat ik bij haar slaap echt vet leuk!
    Alleen hoop ik niet op een overgevende metgezel hahaha want daar is natuurlijk niks aan. Wat voor muziek je ging dansen toen je zo voor aap stond? Uhmm.. kumbia, banda, salsa, merengue, bachata?? Zal wel 1 van die dingen zijn..
    Nou ik was eerst echt vet in elke les dus meedoen en alles maar nu let ik niet meer op als ik het niet snap, of ik ga andere dingen doen, en af en toe kom k ook eens niet opdagen.. Want dan vragen vrienden of we even in het cafeteria kunnen zitten of even gitaar spelen en zingen (ik ga gitaar leren spelen vet hea!) of soms gewoon ff kletsen..
    - ok dit stuk sloeg Windows nog automatisch op, ik typ t namelijk in Word, maar ik had hier eigenlijk nog een heel verhaal achteraan getypt maar goed , maar weer opnieuw dan! –
    Jaa ik heb dat ook wel hoor.. Een beetje een ritme.. Door de week naar school, daarna gezamenlijk eten, daarna naar dansles en savonds beetje vrij besteden. In het weekend dingen met vrienden en familie doen enzo. Bevalt me over het algemeen wel zo.. :)
    Ik ga het ook zeker wel moeilijk vinden om school weer op te pakken na dit jaar maar goed dit jaar is nog lang niet voorbij dus dat zien we dan wel weer!
    Aaah ik helemaal blij toen ik die zin van opzoeken in Mexico las, jammer, kan dus niet doorgaan.. Nja, Costa Rica is wel makkelijker opzoeken enzo.. Miss zelfs wel more than once!
    Jaa het klinkt wel alsof ik het heel goed naar mn zin heb hea? Nou , over het algemen is dat wel zo maar er zijn ook wel wat dingen die ik mis hoor.. Soms van die cultuurverschillen .. ik denk veel vrijer dan dat ze hier doen.. Er mogen geen jongens mn kamer in, uhm dicht naast elkaar zitten wordt ook raar tegenaan gekeken, dus niet te close.. Eigenlijk is het vooral de omgang tussen jongens en meiden waar ik soms wat tegen aan loop. Omdat het verschil tussen hoe ze er thuis tegenaan kijken, en hoe ze er op school tegenaan kijken vet groot is..
    Dan wordt me thuis verteld dat in de cultuur hier close zijn meer dan vriendschap betekent, en dan op school neeeee joh wij zijn allemaal vet close.. Ja wat moet ik dan vinden??
    En nja komt bij dat ik soms best wel een beetje dat warme mis wat ik gewend ben. Ik zit in een rijk gezin en qua mogelijkheden heb je het dan goed, maar ze zijn wel wat afstandelijker en zakelijker. Ik heb bijvoorbeeld nog niet een knuffel of kus ofzo van ze gehad. Zelfs niet als ik het wel even nodig had.... :P Mjaa tis niet anders!
    Ik ben nog helemaaaaaal niet bruin hehe ! Ik zit nooit in de zon hier.. Moet ik ook maar eens doen.. We kunnen de mensen natuurlijk niet teleurstellen als we terugkomen hea! Maarre.. Ik wilde zeggen, moeten we op de berg maar even zonnen, maar dan toch liever op het strand in Costa Rica oke?? :)
    Ik heb nu best wel wat vrienden die ik me nu al niet meer uit mn leventje hier weg kan denken.. Ik ga het zeker wel moeilijk vinden om afscheid van hun te nemen jaa! Maar aan de andere kant, dat vond ik ook van de mensen in NL, toen vond ik deze mensen, en na dit afscheid, vind ik weer mensen in CR en na dat afscheid zie ik iedereen weer in NL. Wat een mooie kringloop niet? En ik geloof dat echte vriendschap toch wel blijft!
    Heeel veel succes nog met alles, en plezier natuurlijk! Heb je allemaal al maar goed.. Hou het zo!.. Hoop je snel weer (en langer jaa) te spreken op msn..
    En te zien in Costa Rica!!

Liefs,
    CUIDATE MUCHO, TQM, BESOS, Q TE VAYA BIEN

Feara

• 17 Oktober 2007 - 19:39

Fearita Mexicana:

hey hey! ja das idd wel ff kut maarjaa goed doe je niet zoveel aan..
    maar ondertussen is de situatie al weer anders: ik blijf bij mn vrienden, ik kom waarschijnlijk bij mn beste vriend inwonen! :D zn familie wil me graag!

dus eigenlijk ben ik nu best wel weer happy! :D

kuss ,, spreken elkaar snel wel weer!!

fear

• 18 Oktober 2007 - 07:44

JuutJuut:

Peultje! Wanneer krijgen we weer een nieuw verhaaltje? ;)
    Liefs!

• 18 Oktober 2007 - 20:10

Cristina Di Lecce:

Hola Paul yo soy Cristina..tus padres estan con nosotros!quiero anadirte in msn!yo in msn me llamo greek6@hotmail.it
    he leido todo tu historia su panama es muy interesante y estupendo!no es la verdad!!yo he visto tus fotos tambien y son muy bonitos!!!y he decho tu padre que
    tienes que estudiar mucho y non beber demasiado!!!;) puede responderme en espanol yo no compriendo muy bien pero es mejor que hablar en italiano para ti!besos da todos y di tu papà y mi mamà y de mi papà y tu mamà y de mi hermanito giacomo y mi hermanone pierluigi y mi hermana giorgia y mi sobrino lorenzo y mi sobrina sara y mi tio paolo y mi tia giovanna y la mi abuela nonna y de white,black y semola!:)y de mi!!!!!!!!
    Cri